De B van Badderen

De B van Badderen

november 28, 2020 1 Door papalavert

Genieten van de kleine dingen en mekaar/onszelf af en toe extra in de watten leggen, is dat niet zowat ieders motto geworden in coronatijden? Idem hier in Landen City.

Hoe kan Daddy het best ontspannen? Ge raadt het al: een lang, heet bad. Met veel schuim; nog net geen bloemblaadjes en glas wijn. Maar wel ongestoord! Vooral dat laatste was lang geen evidentie zolang Emmaline niet zindelijk was. Onze verzorgingstafel staat namelijk ook op de badkamer, dus dat maakte dat er tijdens mijn heilige badritueel zo nu en dan ook een streepje, euh, kak kwam kijken. Niet in bad, hé. Stel u voor. Beh.

Baddertijd voor onze peuter is van een heel andere orde. De liefde voor schuim? Duidelijk aanwezig. Het ontspanningselement? Not so much. Nog geen splish-splash-sploshtoestanden (oef!), maar stilzitten in bad: neen, dank u. Doet gij dat maar, Daddy. Wanneer ik dochterlief te vroeg wil wassen (als in: wanneer het schuim nog niet grotendeels verdwenen is), steekt ze haar belerende vingertje al uit richting houten wasmand naast het bad. Sit down, Daddy. Laat mij maar efkes doen, jong. Ik zal wel zeggen wanneer ge moet komen met uw washandje.

Ter info: zin om een stel nieuwe ouders te pesten? Geef ze dan vooral badspeeltjes. Echt. De plaag des badkamers! Want ge krijgt nooit één badspeeltje. Nee, ze zadelen u meteen op met een hele resem krabben, fonteinachtige toestanden, und so weiter. Vreselijk. (Volledige hypocriete ommekeer t.o.v. kleine ik, die zelf voortdurend een collectie speelgoed meenam in bad. Vooral mannekes in de paarse speelgoedoldtimer langzaam laten verzuipen was een topactiviteit in de badkuip.)

Fast-forward naar de haartjes wassen. Ge herinnert u misschien de B van Bang nog, waarin ik het had over Emmalines rationele en iets minder rationele angsten. Jaja, weer prijs, mannen:

Behold, de kwaadaardige sproeikop. Pure horror! Daddy heeft zich na een paar luidruchtige drama’s geschikt en gebruikt nu doorgaans een washandje, maar zo af en toe komt die vermaledijde sproeikop er alsnog aan te pas, al was het maar om te laten zien dat hij geen gereïncarneerde versie van Daddy’s bovenvermelde verdrinkingsslachtoffers is die wraak willen nemen.

Het échte genot — voor vader én dochter — komt na het badje, wanneer dochterlief in een grote handdoek wordt gewikkeld en een tetratulband aangemeten krijgt, in afwachting van… een massage (lees: een gepimpte afdroogsessie):

We beginnen altijd met de oortjes, gevolgd door de hoofdhuid. Op dat moment gaan haar oogskes al dicht voor de gezichtsmassage en haar kin omhoog om haar keelchakra te laten finetunen. Dan wordt er arm per arm en been per been gewerkt. Met speciale aandacht voor alle vingertjes natuurlijk. Lots of tension in your fingers, sweetheart. Emmaline knikt instemmend. Masseer die spanning er maar allemaal uit, vriend.

Het hoogtepunt van ons spamomentje is de tummy massage. Een paar keer op haar buik drukken — onder luid gekreun nota bene –, om dan te eindigen met gekietel. Ze kent het al goed. Hopla, omdraaien om weer wakker te worden met enkele rugklopkes:

Et voilà, we zijn klaar voor de kleertjes en wat hair styling. Daddy ontpopt zich van masseur en reikimeester tot kapper eersteklas. En wanneer mama een badje geeft, werkt die kapper ook op verplaatsing op het gelijkvloers:

Aan het einde van de rit natuurlijk ook het resultaat in de spiegel bewonderen. Emmaline kan er weer tegen. En papa’s hartchakra staat wagenwijd open.