De M van Mijlpalen

De M van Mijlpalen

juni 12, 2022 0 Door papalavert

Ze worden zo snel groot, meneer… Want plots zijn ze daar, die eerste stapjes!

Bij grote zus was het wachten… en wachten… Ja, nu gaat het toch wel gebeu– Nee, toch niet. Nog een beetje wachten… Enzovoort enzoverder tot nét voor haar tweede verjaardag! Dat het bij Rosalijn allemaal wat vlotter ging gaan, stond buiten kijf, maar toch blijven die allereerste stapjes altijd een beetje een verrassing. In Rosalijns geval dateren ze van midden mei, op de crèche. Empirisch bewijs ten huize Van Eeckhout bleef uit tot 25 mei: 7 stapjes na elkaar! Zevenwerf hoera!

Ondertussen zijn we een half maandje verder en met volle vaderdagse trots zeg ik dan: “Ziet ne keer hoe flink!”

Maar Rosalijn zou Rosalijn niet zijn als ze haar eerste stapjes niet combineerde met een andere mijlpaal van formaat: het eerste (niet-standaard) woordje (buiten “mama”, “papa” en “dada” dus; die maken immers al eventjes deel uit van het Rosalijnse vocabularium)! Qua timing liepen beide mijlpalen verdacht gelijk: in mei werd het woordje sporadisch geopperd, maar net zoals empirisch bewijs van belang is bij de motoriek is consequent termgebruik dat in een familie met een taalkundige als gezinshoofd! Sinds deze week is er geen twijfel meer, en mijn anglofiele hart jubelt, dames en heren, want Roosjes eerste woordje is Engels!

No description available.

KITTY

/ˈkɪti/   noun  (pl. kitties)

A pet name or a child’s name for a kitten or cat.

Rosalijn is van mini’s af aan (want ja, dat keing is nog altijd klein, toch?) überfan van Pandora, de kitty des huizes. Die liefde is bij deze ook taalkundig bevestigd! So proud!